Henk Oostdam

Is fiscaal adviseur voor het familiebedrijf en is gespecialiseerd in fiscale procedures en begeleiding van cliënten bij horizontaal toezichtsafspraken en bij fiscale boekenonderzoeken.

Oostdam is zijn werkende leven begonnen als binnenvaartschipper in het familiebedrijf van zijn grootvader. Dat bleek al snel niet geheel aan te sluiten bij zijn onderzoekende natuur. In 1989 maakte hij de overstap naar de fiscale praktijk. De uitdaging vond hij in een combinatie van werken en studeren. Naast zijn baan bij een van de grote Nederlandse advieskantoren volgde hij een studie economie aan de Haagse Hogeschool, een studie fiscaal recht aan de Federatie Belastingacademie en last but not least aan de Universiteit Leiden.

Zijn dagelijkse werkzaamheden bestaat uit de praktische toepassing van het belastingrecht rond de directeur groot aandeelhouder (DGA). Oostdam heeft daarbij een fijn gevoel voor de bijzondere aspecten van het familiebedrijf. Dit is veroorzaakt door een mix van afkomst en opgedane ervaringen bij de familiebedrijven waar hij aan verbonden is en is geweest. Deze aspecten zijn de speerpunten van zijn kennis en vaardigheden. Het ondersteunen van de DGA in diens zoektocht naar fiscale optimalisatie en van accountants- en administratiekantoren als het aankomt op de scherpe randjes van het belastingrecht.

Henk Oostdam en Tim Coronel actief voor het Register Belastingadviseurs

De scherpe randjes van het belastingrecht komen verder tot uitdrukking in zijn fiscale procespraktijk. De uitgebreide kennis van het formele belastingrecht maakt dat Oostdam door diverse partijen wordt ingeschakeld voor bijstand bij fiscale procedures, voor begeleiding bij fiscale boekenonderzoeken en voor de begeleiding bij (horizontaal) toezichtsafspraken.
Oostdam is lid van de specialisten groep formeel belastingrecht van het Register Belastingadviseurs. Oostdam is tevens als docent verbonden aan RB-Opleidingen, het opleidingsinstituut van het Register Belastingadviseurs. Naast zijn zakelijke nevenactiviteiten vervult hij ook in het sociale leven diverse (bestuurs) functies en is hij een fervent trompettist.